Egy kép többet mondana ezer szónál?

Mennyit mondhat akkor egy gif?

Június 15-el már úgy kommunikálhatunk Facebookon a kommentmezőben gifekkel, hogy el sem kell hagynunk az oldal felületét. Ez Messengeren már tavaly óta működik és az ott mutatkozott sikerek okán terjesztette ki most a Facebook a kommentekre is a lehetőséget.

A személyesen váltott üzenetekhez hasonló valószínűleg itt is átveszik majd a gifek a szerepet a képektől, alkalmadtán a szövegtől is.

Ha szeretnél Te is haladni ezzel a hullámmal és esetlegesen saját gifeket létrehozni, akkor most vállon is veregetheted magad, ugyanis jó cikkre kattintottál.

Nézzük is!

Ez idáig..

Ha gifeket akartunk keresni, akkor olyan oldalakra kellett ellátogatnunk, mint a Giphy vagy a Tenor GIF Keyboard. Ezek a felületek már beépítve elérhetőek a Facebook vagy Messenger alkalmazásokban, illetve az asztali felületeken is.

Gif létrehozásához ellenben továbbra is a felsorolt oldalak valamelyikére kell látogatnunk, jelen esetben a Giphy felületére.

Create

Ha a főoldalon, jobb felül a ‘Create’ gombra kattintunk, akkor máris az alábbi felületre jutunk:

Itt négyféleképp hozhatunk létre gif-eket:

  1. GIF Maker

Itt a feltöltött vagy belinkelt videókból készíthetünk gif-eket.

A linkelt videóból kiválaszthatjuk, hogy mikortól és meddig tartó időszakot emelje majd ki. 10 másodperces lehet a leghosszabb időtartam, amiből gifet alakíthatunk ki.

A ‘Caption’ résznél feliratot is adhatunk hozzá!

  1. Slideshow

A ‘Slideshow’ résznél több gifet, illetve képet vághatunk egymás után. Képek esetében megadhatjuk, hogy hány másodpercig legyenek láthatóak, míg gif esetében ugyebár ez adott.

  1. GIF Caption

Itt feliratokat és mozgó kis alakzatokat, matricákat adhatunk az eredetileg feltöltött képünkhöz, gifünkhöz.

  1. GIF Editor

Ezen fülön is a feltöltött anyagokat tudjuk módosítani, ám itt messze több lehetőség van mindarra, amikre az előbbieknél.

Nah hajrá, készüljenek azok a gifek!

http://kozossegimedia.hu/wp-content/uploads/2017/06/giphy-5.gif

700

400