1. Az első a Coca Cola jól ismert piros-fehér logója volna. Sokan nem vették még észre, de ha jól megnézzük, a dán zászlót rejtegeti az egyik része. Ez egyébként nem tudatos volt, a vállalat is később vette észre és épített is rá egy kampányt. A világ legboldogabbnak kikiáltott országában van egy olyan szokás, hogy zászlóval köszöntik a reptéren a látogatókat. Mivel nem mindenki visz zászlót, a Coca Cola tett róla, hogy 1 nap alatt 2400 darab is gazdára találjon, és köszönthesse az érkezőket.

cocacola

Íme a kampányról készült videó is:

2. A Sony VAIO logo-ja az analóg és a digitális technológia integrációját hivatott reprezentálni. Amint láthatjuk az első fele egy analóg jel, a második pedig az IO digitális bináris kód.

Sony-Vaio-Logo

3. A Baskin Robbins a világ egyik legnagyobb amerikai fagylalt franchise vállalata, amely 43 országban van jelen. A logoja közepén látható 31-es szám az ízek száma melyet 2007-es nyitásukkor kínáltak. Azóta több mint 1000 ízt mutatott be a fogyasztóknak.

baskin-robbins-logo

4. Sokan nem vették még észre a Forma 1 logojában az F betű és a piros sebességet ábrázoló jel között az 1-est.

Formula-1-Logo

5. A Northwest Airlines légitársaság logoja két rejtett üzenetet is hordoz. Az egyik, hogy a bal oldalon a körben, egy N és W betűt is felfedezhetünk, továbbá a kis háromszög Északnyugatra mutat.

northwest_airlines

6. Az Amazon logojában a sárga nyíl alul arra utal, hogy A-tól Z-ig mindent meg tudunk vásárolni rajta.

Logo-de-Amazon.-q

7. A “Hope for African Children Initiative” egy afrikai gyermekekért (akik az AIDS vagy hasonló betegségek miatt árván maradtak) létrejött kezdeményezés. A logo először úgy tűnik mint ha Afrika térképe lenne, ám felfedezhetünk benne egy felnőttet és egy gyermeket, amint egymásra néznek.

african

8. A Tostitos tortilla chips logojának közepén található két T betű, két barátot ábrázol, amint megosztanak egy kis tortilla chipset és salsa szószt.

Tostitos-Logo

9. Az elefont logojában egy elefánt ormányát fedezhetjük fel.

elefont

10. A Spartan Golf Club egy zseniális logoval rendelkezik. Egyszerre jelenít meg egy spártai sisakot és egy golfütőt lendítő alakot.

spartan_m

11. Az Unilever annyi féle terméket gyárt, hogy nehéz lenne felsorolni. Szerencsére a logojukban az összeset ábrázolják.unilever

12. A Sun microsystems nem ragaszkodott az unalmas jelentéktelen logokhoz, amit az elektronikai vállalatok előszeretettel alkalmaznak. Ha jól megnézzük minden irányból kiolvasható belőle a SUN szó.

sun

Kép forrása: Flickr – C__