Hát ez micsoda? – Kérdeztem még öcsémtől, mikor nem is olyan rég megláttam, hogy egy számomra eddig ismeretlen alkalmazás miatt veszi elő telefonját újra és újra.

Musical.ly. Nem ismered?? – Jött a döbbent válasz kérdés

Az ezt követő ismertetést, majd utánaolvasást, kutatást letudván összefoglalnám, mi az amit érdemes tudni erről az alkalmazásról:

Kik a felhasználók?

Az okostelefonok már a fiatalok körében is igen elterjedtek, értelemszerű tehát, hogy ennek a korosztálynak is megvannak a maguk felületei. A most bemutatott Musical.ly pedig pontosan egy ilyen alkalmazás.

Ha belegondolunk, a Facebook és a Snapchat is hasonlóképp indult, először egészen fiatal, majd már a kicsit idősebb felhasználók lelkes táborával gazdagodva.

Kicsit talán furcsa elképzelni, de a Snapchat ma már nem annyira szigorúan véve a “fiatalok alkalmazása”, ugyanis bőven fent vannak ott a huszonéves emberek is. A Facebookról pedig már ne is beszéljünk..

Ennél fogva pedig az igazán fiatalok számára életképes volt egy új alkalmazás megismerése, amely még csak az Ő korosztályuknak szól.

A Musical.ly felhasználását tekintve kicsit olyan, mint ha a már jól ismert Snapchat-et, a Vine-t és a DubSmash-t összegyúrnánk egy picit. Végeredményében rövid, 15 másodperces zenei videókat készíthetsz, amiben a kiválasztott dalrészletre tátogva forgathatod le gyakorlatilag a saját kis klipedet.

Miért pont ez?

Mert ad valamit, amit amúgy nem tudnának egyszerűen megvalósítani maguknak a fiatalok.

Az Instagram a kezdetek kezdetén, mikor még nem volt igazán közösségi oldal, egy remek lehetőséget biztosított a fotózáshoz és Photoshophoz nem értők számára, hogy képek formájában fejezzék ki magukat.

A Musical.ly a szórakoztató zenés videók létrehozására biztosít egy egyszerű felületet. Ki tudja, később akár majd Ők is rálépnek a közösségi felületté válás útjára.

Addig is természetesen mindenki adjon egy easélyt az alkalmazásnak (iOS-re, Androidra), csak hogy lássa, mivel lehet most az igazán fiatalokat elérni Amerikába.

Forrás: Gary Vaynerchuck