Hasznos, hiánypótló és kreatív. Ezekkel a szavakkal lehet leginkább jellemezni a legutóbbi Snapchat frissítéssel érkező újításokat.

Az Instagram és a Snapchat közti verseny mára már igen kiélezett lett, és az sem segít sokat az ehhez szükséges tiszta körülmények fenntartásában, hogy az Instagram, lassan csak a jellegzetesen sárga színét nem vette még át konkurensének.

Most is lesz honnan ihletet meríteniük, a Snapchat ugyanis bebizonyította, hogy van kreativitás is a Földön és előállt az általunk készíthető és szerkeszthető ‘Custom Story’ újításával.

Alább egy videóban (amiben Palvin Barbara is szerepel!) láthatjátok, hogy milyen célt is szolgál az eszköz:

ohN8cv7nUmA

700

400

Egyszerre privát és nyitott rendszer

A ‘Custom Story’ lényege, hogy albumokba rendezve töltheted fel képeidet és választhatsz, hogy kik és hol tekinthetik meg ezeket a fotókat és hogy milyen formában interaktálhatnak majd tartalmaiddal.

Kifejtem!

Tegyük fel, hogy egy osztálytalálkozón, egy fesztiválon vagy egy eljegyzési bulin veszel részt. Esetleg mind a hárman egy nap alatt. Hogy ne egy helyre kerüljenek Snapchaten megosztott képeid videóid, készíthetsz olyan galériákat, amik az adott eseményre lesznek szabva.

Ezeket a galériákat megoszthatod az általad kiválasztott ismerőseiddel vagy teljesen szabaddá teheted minden ismerősöd és az őket követők számára is. Helyszín szerint is megszabhatod, hogy hol legyen elérhető ez a ‘Custrom Story’ és azt is meghatározhatod, hogy ki adhat hozzá ehhez a galériához további képeket.

Lépésenként

A ‘Stories’ lap jobb felső sarkában lévő + ikon segítségével láthatunk hozzá az első saját albumunk elkészítéséhez.

Első lépésként a nevét kell megadnunk az albumnak. Ezt követően kell eldöntenünk, hogy egy adott helyen legyen elérhető csak ez az album vagy a kiválasztott ismerőseink számára, akik bárhonnan megtekinthetik majd a képeket.

Ha az előbbit választottad, akkor a ‘Geofence’ kapcsolóját átbillentve, a lenyíló résznél láthatod majd, hogy mekkora területen is lesznek elérhetőek tartalmaid, valamint itt választhatod ki, hogy mennyire széles legyen az az ismeretségi kör, aki bármilyen formában interaktálhat majd ezekkel a tartalmakkal.

Ezt követően nincs más hátra, mint gyártani a képeket és videókat!