A LinkedIn profilunk lementése rendkívül egyszerű. Ha rámegyünk az oldalunkra, láthatunk egy “View profile as” gombot mely mellett egy kis lefele mutató nyilacska van. Erre a nyilacskára rákattintva jön elő a lehetőség, hogy “Save to PDF”. Ezt egyébként nem csak a saját, hanem mások profiljával is meg tudjuk tenni, természetesen ott a “Send … InMail” gomb mellett található a nyilacska. Érdekes még, hogy nem is kell ismerősünk legyen az illető, úgy is működik.

linkedin-pdf

Ma már minden az interneten zajlik, de azért még sosem árthat, ha valamiből van egy nyomtatott változatunk, vagy egy gépre lementett. Hosszú távon akár helyettesíthetné is az önéletrajzokat, ha megfelelően ki  van töltve profilunk, minden információt átadhat. Továbbá egy meeting vagy találkozó előtt is lementhetjük vagy kinyomtathatjuk a számunkra még élőben ismeretlen egyén profilját, hogy tájékozódjunk róla, átolvassuk a megbeszélés előtt.

Az önéletrajzos potenciált már a LinkedIn felismerte, a http://resume.linkedinlabs.com weboldalon generálni is tudunk profilunkból különböző stílusú önéletrajzokat. Természetesen mint a LinkedIn, ez is csak angol nyelven használható, de sok helyen manapság már az idegen nyelvű önéletrajz is elvárt.

Gondold át tudod-e alkalmazni a közösségi oldal ezen funkcióját, és tartsd észben ezen opciót, ki tudja milyen számodra hasznos alkalmazására bukkansz rá.

Kiemelt kép forrása: Wikimedia Commons