A videó konferenciára már április óta van lehetőség a Messengeren keresztül, de most szerencsére egyéb újdonságokkal is bővült ez a funkció.

Újdonságképpen már vicces dizájnt és filtereket is használhatunk, miközben éppen élőben videó telefonálunk a résztvevőkkel. Andrew Song, a Messenger termékmenedzsere elmondta, hogy folyamatosan azon dolgoznak, hogy a videó hívásokat minél interaktívabbá, érdekesebbé tegyék – ezért fejlesztették ki a vicces filtereket és effekteket.  Emellett tényleg olyan, mintha személyesen találkoznának a tagok, hiszen egyéb értékes újdonságokkal is bővült a konferencia hívás funkció.

Ha már nem tudsz részt venni a beszélgetésben a résztvevők magas száma miatt, vagy épp dolgozol és ezért nem tudsz csatlakozni, még úgyis nyomon tudod követni, hogy mi történik, válaszolhatsz a látottakra üzenetben vagy „hanggal” is. Maximum 50 ember hallgathat egy konferencia beszélgetést, és akár hanggal, akár üzenetben is beszélgethetnek egyidejűleg. Vagy létre kell hoznod egy csoportot, vagy részese kell, hogy legyél egynek, különben a „video call” ikon nem fog látszódni számodra. Ha már mindenki csatlakozott a csoporthoz, kezdődhet is a beszélgetés! 🙂

Az újdonság közé tartozik még a 3D effekt, a matricák és a maszkok használata (a Snapchathez hasonlóan), ami különösen viccessé teszi a videó beszélgetéseket.  A 3D effekt élő módban is használható, egyelőre még csak iOS-en alkalmazható, de nem sokára már Androidra is elérhetővé válik.

Andrew Song, a Messenger termékmenedzsere elmondta, hogy a vállalat most a jövő felhasználóira koncentrál, és remélik, hogy az Instant játékok és az Instant Videók lényeges szerepet fognak majd játszani abban, hogy új felhasználókat érjenek el, miközben megtartják a jelenlegi bázist is.

Forrás: http://www.digitaltrends.com