Instagram, laptopról vagy PC-ről? Egyszerűbb, mint hinnéd!
2017/07/17
Legyen Facebook oldaladnak csoportja is!
2017/07/25
Mutasd mind

Az Instagram titkos funkciói

Soroljunk fel privát elektronikai eszközöket, amelyeket nem szívesen adunk ki még barátaink kezébe sem.

A kettő legfontosabb, ami elsőre biztosan mindenkinek beugrik, a számítógépünk és a mobiltelefon.

E kettőn végezzük az online kapcsolattartást, ügyeink nagy részét is valamilyen online felületen végezzük és sokszor szórakozásunkért is felelősek az említett eszközök.

Érthető tehát, ha nem szívesen engedjük meg mások számára, hogy az ezen eszközökön kialakított személyes terünkbe, csak úgy belelássanak.

Mind tapasztaltuk már azonban, hogy sokszor kerül tulajdonunk más emberek kezébe, akik jó vagy éppen rossz indíttatásból, de használják is azokat.

Hogy az ilyen esetekre is felkészülhess, most végigveszünk néhány olyan adattörléssel és titkosítással kapcsolatos funkciót, amik egy részével már találkozhattál böngésződ beállításainál és most Instagram fiókod esetében is szívesen igénybe vennéd őket.

Előzmények törlése

Ha törölni szeretnéd az alkalmazásban végrehajtott korábbi kereséseidet, nem kell mást tenned, mint a profilod jobb felső sarkában megtalálható, függőleges három pontra bökni, majd a megjelenő lehetőségek közül a legalul található ‘Keresési előzmények törlése’ opciót választani.

A korábban keresett hashtagek, emberek és helyszínek így eltűnnek, de a keresési javaslatoknál, azért még szembe jöhetnek.

 

Törlés az ajánlottak közül

Ha az ajánlott profilok közül nem szeretnél valamelyikkel többet találkozni, ellenben nem kívánod kikövetni az illetőt, csak tartsd rajta az ujjad a listában szereplő megfelelő profilon és egy felugró ablakban máris felajánlja az alkalmazás az adott felhasználó elrejtését.

Stories titokban

A Stories-ba feltöltött pillanatképeid, videóid, esetleg emlékeid nem feltétlen tartoznak mindenkire.

Ha ismersz olyat, aki elől bárminemű okból kifolyólag elrejtenéd ezeket a tartalmakat, menj az illető profiljára és a fentebb már említett ‘hamburger menü’ segítségével hívd elő a beállítási lehetőségeket, majd itt válaszd a ‘A történet elrejtése’ lehetőséget.

Mások profiljának valódi követése

Szeretnél értesülni egy profil, minden közzétett tartalmáról, anélkül, hogy folyamatosan frissítened kelljen azt? Menj az illető egy tetszőleges képéhez vagy a profiljára és a már sokszor említett lehetőségek közül válaszd a ‘Bejegyzések értesítéseinek bekapcsolása’ opciót. Így minden megosztott tartalmáról értesít az alkalmazás. Az illető nem tudja meg természetesen, hogy ilyen beállítást hajtottál végre és Te is bármikor kikapcsolhatod, ha meggondolnád magad.