Kibírhatóbb lesz a YouTube, ég veled 30 másodperces reklámok
2017.02.20
Jöhetnek az Instagram Stories reklámok
2017.03.03
Mutasd mind

Neked ismerősek ezek a Snapchat trükkök?

Csak lőni egy képet és elküldeni ismerőseinknek már egyszerűen teljesíthető feladat és sokan rá is kaptunk az ízére. Aki viszont a kutyás és a hasonlóan közkedvelt babérkoszorús szelfin túlmutatóan is szeretne kreatívan bánni ezzel az eszközzel, annak összeszedtem 8 olyan trükköt, amelyet nagy valószínűséggel idáig nem is ismert.

 

  1. Karakterkeret?

Ha megvan a készített kép, a kijelzőn jobb felül található nagy ‘T’ betűvel hozzáadhatod a kívánt karaktert. Amint ez megvan, növeld annak méretét a maximálisra. Ha a karakter bevitele, gépelése közben még nem is engedi elnyerni a nekünk megfelelő méretet, eltüntetve a mobil billentyűzetét, már szabadon nagyítható lesz a karakter mérete.

Jól néz ki?

Szerintem igen!

 
 
  1. Fesd alá zenével

Aláfestő zenével még inkább növelhető a felvételek élményfaktora. Gondolj csak bele: néma filmeket sem nézünk már manapság..

Egy ilyen felvételhez nem kell, hogy külső forrásból érkezzen a zene, telefonod hangszórója éppen elég közel helyezkedik el annak mikrofonjához, hogy a felvétel során ne legyen idegen vagy zavaró a hallható szám.

  1. Oszd meg amit láttál

A Snapchat Discover funkciójában a nagyobb márkák, illetve eseményekhez kapcsolódó képeket és videókat találod. Ha itt megtetszik valami, akkor ujjadat hosszan a kijelzőn tartva előjönnek a Snapchat szerkesztési funkciói és lehetőséged van az adott tartalom továbbítására ismerőseidnek.

Így, ha valami izgalmasat találsz, azt megoszthatod barátaiddal is, mellékelve hozzá, a saját véleményed!

 
 
  1. Színezd a használt szövegeket

Az ugyanazon betűszínekkel rendelkező szöveg jól olvasható, de unalmas is.

Dobd fel kicsit és színezd kedvedre akár mondandód összes karakterét. Hogy ezt megtehesd, ahhoz a kép elkészítése után kétszer a már korábban említett nagy ‘T’ betűre kell böknöd.

Ezt követően gépeld be a kívánt szöveget, majd mielőtt lecsuknád a billentyűzetet, tartsd nyomva ujjadat a leírt szövegrészleten. Ilyenkor kijelölheted a teljes szöveget (vagy csak egy részét) és a jobb oldalt található színskálán, ujjaid csúsztatásával választhatod ki a Neked megfelelő árnyalatot.

 
 
  1. Tördelni szeretnéd soraidat?

Van rá lehetőség!

Régebben még karakterkorlát is fennállt és konkrétan csak annyi szöveget írhattál, amennyi kifért a kijelződ egyik oldalától a másikig. Ez megváltozott és már folyamatosan írhatsz, a Snapchat pedig magától tördeli is szöveged, ha az elérte az említett kijelző másik oldalát.

Ha Te szeretnéd ezt helyette elvégezni, akkor nyisd meg telefonod jegyzettömb alkalmazását és üss be néhány üres sort. Kijelöléssel másold az üres sorokat a Snapchat szöveges mezőjébe. A tördelés ezzel létrejött, már csak ki kell töltened az üres sorokat a megfelelő karakterekkel.

  1. Egykezes műveletek

Haszdáld ki telefonjaid hangerő gombját.

Ha csak egyszer nyomod meg a hangosító vagy halkító gombok valamelyikét, akkor a kép készítését oldhatod meg kényelmesen, ha hosszan lenyomva tartod, akkor videót indítasz el.

Ha a hangerő gomboktól függetlenül elindítasz egy videót és nem emeled fel ujjad a kijelzőről, akkor az ujjad kijelzőn való mozgatásával tudsz zoomolni a videó felvétele közben.

 

  1. Élő képek

Kicsit csalóka elnevezés, de ha egy folyamatosan mozgó, ám mindig a kamera látószögében tartózkodó objektumot veszel fel, akkor arra a felvétel elkészítése után nem csak szöveget, de emojit is ráilleszthetsz. Az emoji fix pozíciója és a mozgó háttér együttese, egész új formában fogja megörökíteni a pillanatot.

 

  1. Több filtert, mint kevesebbet

Nem csak egy filtert szeretnél használni?

Lehetőséged van egyszerre akár három használatára is. Ha lőttél egy képet, akkor lapozz balra egészen addig amíg az első filter meg nem jelenik. Tartsd rajta az ujjadat és egy másikkal lapozz tovább. Ha megvan a második filter is amit használnál, tartsd azon is az ujjad és valahogy, valamiddel lapozz tovább balra, míg el nem érsz a harmadik filterhez.

+1. Szerezz követőket

A fenti tippek inkább az alkalmazáson való kommunikációban segítettek, ebben a pontban viszont kitérünk arra, hogy hogyan is szerezzünk követőket.

Bizonyára egyéb közösségi felületeken már népesebb követőtárborral rendelkezel.

Kérd meg követőidet az egyéb közösségi oldalaidon, hogy kövessenek Snapchatan is. Ezt úgy tudod a legegyszerűbben megtenni, ha megosztod nekik Snapcode-odat, ők pedig majd az alkalmazást használva hozzáadnak ezzel. A saját Snapcode-od az alábbi url helyes kitöltésével érheted el böngésződben:

 
 

A fenti lista elképzelhető, hogy korántsem teljes.

Ha esetleg Te is tudsz olyan tippet, amivel gazdagíthatni lehetne a fentiek sorát, írd meg ide kérlek kommentbe!

Forrás: socialmediatoday.com