Az Instagram legújabb frissítésével egy új kommentmoderáló eszköz is a felhasználók rendelkezésére lett bocsájtva. Ezen eszközzel, kulcsszó, kifejezés és akár emoji szinten is szűrhetjük a posztjaink alá érkező kommenteket. A megadott kulcsszavakkal illetve emojikkal rendelkező hozzászólásokat nem jeleníti meg a kommentszekcióban.

 

untitled-design

Ez egy hatásos “fegyver” lehet a zaklatók és trollok ellen, ugyanakkor lenne néhány kérdés/szempont, amit mindenkinek végig kellene gondolnia, mielőtt használja ezt az eszközt.

Nézzük ezeket a kérdéseket:

 

Biztos lenne olyan emoji, amit kapásból kizárnál?

Egy emoji egyszerre több kifejezést is jelenthet és csak a téma kontextusából lehet következtetni, mire is gondolt valójában a hozzászólás írója. Ami szerinted sértő, elképzelhető, hogy más szerint közel sem. Itt olvashatsz bővebben egy érdekes esetről, mikor valódi hasznát vették ennek a funkciónak.

Használd egyszerűen az ‘Alapértelmezett Kulcsszavak’ funkciót?

 

screenshot_2016-10-05-14-43-14_1475671503894screenshot_2016-10-05-14-43-26_1475671480110

 

Ez a funkció, a gyakran sértőnek jelentett szavak listájából dolgozik. Az egyetlen szürke foltot csak ezen lista kulcsszavainak kiléte jelenti.

Véleményem szerint, tanácsosabb egyéni kulcsszavakat felvenni, mert így biztos nem zársz ki olyasmit, ami esetedben indokolatlanul lenne az Instagram “fekete listáján”.

 

Lehet, hogy ezzel csak hergelnéd zaklatóidat?

Általánosságban remek megoldást nyújt ez az eszköz, ám tudni kell, hogy aki akarja, az el fogja mondani rólad negatív véleményét. A kizárt kulcsszavak félregépelésével, szándékosan helytelenül írt alakjával el tudják érni, hogy megjelenjen a nem kívánt hozzászólás.

Felesleges emiatt a kiskapu miatt az egész?

Korántsem. A kizárók megfogják akadályozni a rosszakarók nagy részét a további próbálkozástól és idővel, (pár frissítéssel később) a fentebb említett kiskapu is szépen bezárul.

 

 

Forrás: www.socialmediatoday.com