A vizualitásnak óriási szerepe van a marketingben. A vizuális tartalmakat sokkal szívesebben osztjuk meg, valamint informatívabbak is, mintha csak szöveges tartalmat posztolnánk. Tudtad, hogy ha a tartalom képpel is párosul, 55%-kal jobban emlékszünk rá?

Az alábbi cikkben 3 képszerkesztő programot mutatunk be Nektek, amelyek garantáltan megkönnyítik majd az életedet:

1# Canva

kepkivagas

A Canva ingyenes, a professzionális változata azonban 12.95$/hónap vagy 119.40$/év

Mindannyian szeretjük a Canvát a sok színes sablon miatt, amelyből Te is kedvedre válogathatsz. Ha már kiválasztottad, hogy milyen stílusban és mit szeretnél alkotni, az oldal számos lehetőséget felkínál, melyeket inspirációként felhasználva, kialakíthatod saját infografikádat. Ezen kívül a Canva könyvtára 1,000000 képet is tartalmaz, amelyek segítségével roppant egyszerűen tudsz háttérképet, alakzatot és posztot is szerkeszteni.

2) Piktochart

kepkivagas

A Piktochart szintén egy ingyenes képszerkesztő program, a fizetett csomagok 15$/hónaptól kezdődnek

A Canvához hasonlóan a Piktochart is igen sokrétű, nemcsak infografikák tervezésére alkalmas. A Piktochartban készíthetsz riportokat, prezentációkat és posztereket is. Ezen kívül számos infografikai sablon elérhető, és van „pro” verzió a haladóknak is. Hogyha Piktochartban szeretnél infografikát tervezni, hasonló tulajdonságokkal fogsz majd találkozni, mint a Canvánál.  A beépített háttérképek, szövegek és képek közül bátran válogathatsz, de saját képet is feltölthetsz a személyesebb tartalom érdekében. Egyszerű és könnyű használatának köszönhetően, hamar meg fogod szeretni ezt a programot is.

3) Venngage

kepkivagas

 Ingyenes program, a fizetett csomagok 19 $-tól kezdődnek

Az eddigi felsorolt infografikai programokhoz képest a Venngage viszonylag kevés design tulajdonsággal rendelkezik. Vannak viszont remek közösségi média sablonok, amelyeket ingyenesen letöltve egyszerűbben szerkesztheted meg a saját Insta és Facebook posztodat. A sablonok típusonként kategorizáltak – statisztikai, folyamatszerű, és idővonal-típusú, csak, hogy néhány példát említsek. Hátrány viszont, hogy a sablonok többsége csak prémium felhasználók számára elérhető.

Bármelyiket is választod a három közül, biztosan nem fogsz csalódni, hiszen a programoknak hála, nem kell grafikusnak lenned ahhoz, hogy te is igényes vizuális tartalmat állíts elő. Próbáld ki őket és döntsd el melyik segíti legjobban a munkádat! 🙂

Forrás: http://blog.hubspot.com/