Az Instagram mára már megkerülhetetlen tényező az online közösségi platformok piacán. Speciális, multimédia központú mivoltának köszönhetően nagy teret ad a kreatív önkifejezésnek, üzenethordozásnak.

Az alábbi 6 alkalmazással színesíteni kívánjuk Instagram marketinged minden tartalmát és akad majd ezen programok közt olyan is, mely hasznosabbnál hasznosabb információkkal, adatokkal fog ellátni kampányaid sikerességéről.

 

 

  • Piktoria

A Piktoria egy olyan weboldal, amely mind Instagram-od, mind pedig Pinterest-ed menedzseléséhez elengedhetetlen társ lehet. Segít feltérképezni a hashtageket, lokációkat és akár a legnépszerűbb tartalmakat is listázza.
Az időzítő segít, hogy közönségedet mindig időben szólítsd meg egy -egy új poszttal, illetve, hogy akkor töltsd fel képeidet, mikor arra a legfogékonyabbak.
Nem csak saját profilodról szolgáltat részletes analitikai adatokat, de konkurenciádról és a szakmát befolyásoló véleményvezérekről is kaphatsz információkat.
Ha már tudod, milyen alkalmazással tuningolnád fel képeidet, ne feledkezz meg azok sikerességének méréséről. A Piktória erre a te “embered”.

 

 

  • A Color Story

Képeid lenyűgözőségét és egységes stílus világát az A Color Story nevű, Android-ra és iOS-re elérhető alkalmazás tudja biztosítani. Képeid szerkesztéséhez messzemenően több eszközt és lehetőséget biztosít az Instagram jól ismert felületénél. Szerkesztési folyamataidat elmentheted és képenként is használhatsz akár több filtert, megalkotva ezzel saját stílusod, képi világod.
Meghökkentően hatásvadász képeket szeretnél, grafikusi végzettség nélkül? Ez a te appod!

 

 

  • Quick

A Quick meglehetősen profi egy dologban, ami miatt kiérdemelte a jelenlétet ezen a listán. Az app nagyon gyorsan képes feliratot szerkeszteni képeidre. Ez aligha nem minden hirdető számára fontos eszköz és a Quick ebben a legegyszerűbb és a legjobb. Azoknak a  felhasználóknak szól, akik szeretnének gyorsan haladni napi feladataikkal és megelégednek a korlátozott számú képszerkesztői funkciókkal. Android-ra és iOs-re egyaránt elérhető.

 

 

  • SnapWidget

A SnapWidget a közösségi oldalakon (így tehát az instagram-on is) megosztott képeidet és egyéb tartalmaidat jeleníti meg weboldaladon. Szűrni is lehet a megjelenítendő tartalmakat, így ha akarjuk aloldalanként más és más tárulhat a weboldalon tartózkodók elé. Igazán nagy és hasznos szerkesztési lehetőségek csak a fizetős verzió megvételével érkeznek az alkalmazásba, ugyanakkor ezek mindegyike már önmagában megéri, hogy komolyan fontolóra vegyük az eszköz alkalmazását.

 

 

  • Have2Have.it

Az alábbi szolgáltatás azoknak lehet igazán hasznos, akik elsősorban termékeik értékesítésére használnák leginkább az Instagram felületét, s nem márkaépítésre. Az Instagram oldaladon elhelyezett Have2Have.it link egy speciális oldalra viszi vásárlóidat, mely sokban hasonlít Instagram oldalad kinézetére, azzal a különbséggel, hogy itt meg is vásárolhatják termékeidet. A beépített analitikai mérés pedig már csak hab a tortán, hisz minél több lesz az adatunk, annál biztosabb marketing stratégiákkal tudunk előállni a következő kampányok során.

 

 

  • Wishpond

Ajánlott mindenkinek, aki interakcióra szeretné bírni közönségét. A Wishpod segít versenyeket futtatni és felületeken keresztül, élőben mérni az eredményeket.

 

A fenti 6 eszköz mind különbözőképp segíti Instagram marketingtevékenységünket. Állj meg egy percre és gondold végig, neked melyek a leghasznosabbak. Most pedig tégy egy próbát és növeld velük eredményeidet.

Forrás: http://www.business2community.com/