Az alábbiakban nem lesz szó a képek használatának fontosságáról vagy a posztok hosszának az elérésre gyakorlott hatásairól. Csak egy dologról lesz szó. Valami olyasmiről, ami gyors, egyszerű, ám annál rendhagyóbb, segíthet személyessé és egyedivé tenni Facebook bejegyzéseidet és amiről más blogon még nem olvastam:

Az egyedi aláírás, szimbólumok, szignó használata!

Van egy egyszerű kérdés amit feltéve Te is meggyőződhetsz a közösségi médián zajló tartalom követhetetlen sokaságáról: Mi a legutóbbi poszt amit ma láttál?

Ha tudod kapásból a választ, akkor érdemes megvizsgálni, hogy miért. Ki osztotta meg? Miért emlékszel így rá? Egy kedvenced üzenőfalán jelent meg a bejegyzés?  

Bár elég lehet csak annyit megvizsgálni, hogy melyik oldalt tartod a kedvencednek és miért?

Ilyenkor szinte kivétel nélkül egy személyes oldal fog beugrani és nem véletlenül. Kötődünk a személyes kommunikációhoz és egyre jobban és jobban értékeljük azt, minden márkától.

A személyes és egyedi hangvétel megteremtése

Gondoljunk csak bele: mivel jelezhető a másik felé, hogy kommunikációnk tőlünk, mint személytől jön? Véleményem szerint aláírással, illetve a normálistól eltérő kommunikációs jegyek használatával.

Hisz emailjeink, leveleink végére is odajegyezzük tulajdon nevünket vagy szignónkat, de még Zorro sem képes elmenni egy fa mellett anélkül, hogy fel ne vagdossa a jól ismert motívumot..

Mi legyen a Te szignód?

Nem elég, ha csak a végére biggyeszted a nevedet. Szolgálj valami egyedi és megjegyezhető verzióval. Például:

  • Ne a végére írd a bejegyzésnek, hanem rögtön az elejére és legyen a beleszerkesztve egy köszöntésbe, amelyben megszólítod követőidet. Ezentúl kezdj minden bejegyzést így!

  • Nem szükséges feltétlen a neved, lehet az egy egyedi karakterhalmaz például. A méltán világhírű gitáros, Slash is az alábbi kalapos emojit használja minden posztja végén: iiii]; )’
    Neked lehet esetleg ilyesmi?

  • Szokatlan írásjelekkel is felhívhatod magadra a figyelmed. Érdemes figyelni ugyanakkor arra, hogy a változtatások ne menjenek az OlVaShAtÓsÁg kárára! Egy jó helyen kiemelt betű vagy írásjel, már kapaszkodóként szolgálhat az olvasó memóriája számára. Lásd: iPhone.

  • Grafikai elemekkel is dolgozhatsz. Egy emoji sor vagy egy képre szerkesztett filter, logó, mind működhetnek. Emojik esetében érdemes olyanokat választani, amelyek tökéletesen megjelennek mind a két mobilos operációs rendszer felületén.

Á