A Facebook folyamatosan arra törekszik, hogy a Messengert minél több tulajdonsággal ruházza fel, valamint igyekszik elérni, hogy az appot olyan versenyképessé tegye, amilyenné csak lehet. A Facebook azt nyilatkozta, hogy bizonyos országokban már lehetőség van az újdonsült chat csoportokba való csatlakozásra.

A beépített tulajdonságokat Roomsnak hívják (szobák), és ha maga a Rooms ismerősen is hangzik, az azért van, mert a Facebook pár éve tesztelt egy különálló applikációt, amely szintén ezzel a névvel bírt. Mivel már nem létezik az applikáció, tartalmainak nagy része mostantól a Messengerben érhető el.

A Messenger eddig is támogatta a chatszobákra hasonlító csoportok létrehozását, de most már széles körben is elérhetők lesznek azok a párbeszédablakok, amelyekbe bárki becsatlakozhat a Facebook szerint, anélkül, hogy csatlakozna a közösségi hálóhoz. Ennek ellenére privát chatablakokat is létrehozhatunk, amelybe bárki beléphet a mi hozzájárulásunkkal.

Szobák „ablakokkal”

Jelenleg a Rooms tulajdonságai csak Ausztráliában és Kanadában érhetők el, de amint ezeket az extra tulajdonságokat a Facebook publikussá teszi, nagy esély van rá, hogy rövidesen mindenkihez eljut majd.

“A párbeszédablakok topikfókuszúak lesznek, tehát az ember bárkivel beszélgethet, olyanokkal is, akiket nem is ismer, de hasonló az érdeklődési körük. Legyen szó sportról, politikáról vagy főzésről.”– közölte a Facebook termékmenedzsere, Drew Moxon.

A hirdető táblák és publikus chat szobákra emlékeztető csoportok segítenek formálni az online közösségeket,  és olyan hatást keltenek, mint amilyenek az első webes felületek voltak.  Tehát valamilyen szinten ez már a kommunikáció egy jól bejáratott formája – jelenleg a Facebook Messengerbe bújtatva.

Forrás: www.techradar.com