Aukciós honlapokat ismerünk szép számmal és a Facebookon is naponta jelennek meg új zárt vagy nyílt csoportok, ahol kereskedhetünk tulajdon tárgyainkkal és ingatlanunkkal. Tudja jól ezt a Facebook is és szeretné, ha ez az adok-veszek folyamat az Ő keze alatt történne meg, éppen emiatt elindította a Marketplace nevű kiegészítő szolgáltatását, melyet az alkalmazásodban érhetsz el közvetlen (Magyarországon is hamarosan!).

Miért fontos ez neked, mint vállalkozónak?

Egyrészt megnézheted, hogy célcsoportod miképp árazza be az általa használt termékeket, ez alapján pedig saját árképzésedet is átgondolhatod.
Másrészt kisebb mintájú, ugyanakkor igen szignifikáns közvéleménykutatást is végezhetsz az eladásra kínált termékekkel kapcsolatban. Miért válik meg tőle? Kinek ajánlaná? Mik a tapasztalatai?
Harmadrészt pedig feltérképezheted, hogy a környékeden lakók, milyen értékektől válnak meg inkább és hogy mire vágynak helyettük.

Linkelek egy videót is, hogy minél érthetőbb legyen a Facebook elképzelése a Marketplac-el kapcsolatban:

Szerintem

Valószínűleg kényelmesebb és gördülékenyebb lesz használni a Facebook saját megoldását a jelenlegi csoportokban zajlók helyett, ugyanakkor ne feledjük, mennyi információt adunk az eladásra kínált termékeink által a közösségi óriásnak. Ha tudja milyen termékekkel rendelkezünk, azzal még pontosabban tud minket ajánlani a Facebookon hirdetőknek egy-egy célzás beállítsa során. Ha netán valaki allergiás az ilyesmire, az maradjon a csoportokban való kereskedés, jól bevált folyamatánál.