Kérdezz meg bármilyen marketing-szakembert, vagy jobban mondva bármilyen embert, hogy mit változtatna meg a közösségi média jelenlétében, ha lenne rá lehetősége. A legtöbbször mindnyájan ugyanazt a választ adják:

Több követőt szeretnének.

A következő cikkben 3 olyan módot mutatunk, amelyre valószínűleg nem gondoltál volna, de mégis növelik a követőid számát:

Mutasd ki a szeretet

A legjobb mód arra, hogy növeld a közösségi média követőidet, hogy érdeklődsz az emberek élete iránt. Hogyha sokszor kedvelsz, kommentelsz, és megosztod mások posztjait, észrevesznek majd és lassan elkezdenek követni is.

Hogyha folyamatosan kommentelsz és lájkolsz, nagyobb eséllyel fognak visszajelezni ezek az emberek, amely másoknak is feltűnő lehet. Érdemes lehet a véleményvezérek posztjait követni, ők ugyanis nagy befolyással bírnak.

Kövess másokat

Az egyik legnagyobb előny a közösségi médiában, ha több követővel rendelkezel, mint ahányan téged követnek. Erre az egyik legjobb megoldás, ha követsz hozzád hasonló embereket vagy a célcsoportodon belül több embert. Időigényes, de hosszú távon mindenképp megéri időt és energiát áldozni a lájkokba, kommentekbe.

Ne foglalkozz a trollokkal

Eddig főleg az Instagramról és a Twitterről volt szó, de nem beszélhetünk közösségi médiáról anélkül, hogy a Facebookot ne említenénk. A Facebook az egyik legmegalapozottabb közösségi média oldal, a legtöbb applikáció a Facebook nélkül nem is működhetne.

Természetesen Facebookon sem minden csupa öröm és vidámság, sajnos sokszor előfordulnak rosszakaratú, ellenszenves trollok.

A trollok tönkretehetik a jó hangulatot az oldalon a negatív hozzáállásukkal és kommentjeikkel, ami mindenképp rossz, hiszen akár követőket is veszthetsz. Természetesen van pár megoldás, hogy tüntesd el ezeket a kommenteket, konfliktus nélkül.

  • Blokkolhatod a kommenteket és azokat a posztokat, amelyek bizonyos csúnya szavakat tartalmaznak
  • Bármikor, amikor a tiltott szót használja valaki egy hozzászólásban, a komment senki számára nem lesz látható és elérhető, csak a hozzászóló és barátai számára
  • Másik megoldás, hogy egyszerűen csak elrejtjük a kommenteket, ami szintén látszik annak, aki írta a kommentet és az ismerőseinek is, de senki másnak nem

Jogosan kérdezhetnéd: Miért nem tiltjuk le egyszerűen ezeket az embereket vagy töröljük kommentjeiket?

Erre számos magyarázat létezik: Hogyha kitörlöd a kommenteket, egyre több további kritikus és rosszindulatú hozzászólással találkozhatsz. Hasonlóképpen üzenetekkel is zaklatnak majd és követelhetik, hogy indokold meg miért tiltottad le az adott embert vagy a hozzászólását. Ez rengeteg adminisztrációs problémát jelenthet neked, ami egyértelműen több időt és energiát vesz majd el a fontosabb feladatoktól. Azzal, hogy elrejted a kommenteket, a trollok nem fogják tudni, hogy ezek valójában csak nekik jelennek meg, viszont a troll kommentek is elősegítik a jobb eléréseket, ami hosszú távon több követőt eredményezhet.

Végső gondolatok

Mindenki szeretné növelni a közösségi média követőit, de nem mindenki tudja, hogy kell ezt jól csinálni. Ez a három tipp segít úgy növelni a követőid számát, ahogy nem is gondoltad volna. Sok sikert kívánunk! 😉

Forrás: http://www.socialmediatoday.com