Ha nem részesültek volna már így is annyi előnyben, most tovább nő a hírességek, mások számára elérhetetlen eszközeinek tárháza, ezáltal a Facebook élő videói terén.

Az ellenőrzött felhasználói profillal rendelkező Facebook hírességek számára most ismét egy új funkciót tett lehetővé a kék nagy testvér. Ezáltal Facebook élő videóikat szerkeszthetik utólag, hogy bejelentkezéseik minősége minél tökéletesebb lehessen.

Nem kell feltétlen azonnali kiváltságként gondolni ilyenkor az újdonságok korai alkalmazásának lehetőségére. A Facebooknak is szüksége van tesztelésre, az oldalán tartalmat gyártó celebek pedig tökéletes alanyai lehetnek ezeknek. Emlékezzünk csak vissza: az élő videók közzététele is először az ellenőrzött fiókkal rendelkező személyek számára volt csak elérhető.

Ami viszont aggasztó, hogy a Facebook nem tervezi széles körben bevezetni a fenti frissítését.

Semmi sincs persze kőbe vésve, ugyanakkor sosem jelent jót, ha már egy újítás kezdeti időszakában elzárkóznak annak közkincsé tételétől.

 

Nézzük gyorsan, milyen fontosabb funkciókról maradhatunk le mint átlagemberek:

Mindent a szemnek…

  • A videók alá érkező kommentek szűrése, moderálása. Megadhatnánk kulcsszavakat, amelyek alapján nem jelenhetnének meg olyan hozzászólások, melyek tartalmazzák az adott kulcsszót.
  • Javíthatnánk a felvétel minőségén és képén. Búcsút inthetnénk a tükrözött feliratoknak, logóknak és az adott helyszín megvilágítása sem jelentene többé gondot.
  • Állapot sáv, amely felvétel közben jelezné a telefon töltöttségével és hálózati stabilitásával kapcsolatos legfontosabb adatokat.
  • A felvételek eleje és vége is levágható lenne, megkímélve ezzel az adást utólag megtekintőket a hosszas felvezetéstől.
  • Mások által szerkeszthető vázlatok. Sokan a fentebb említett hírességek közül már csapatuk segítségével dolgoznak ki minden stratégiát, amely a közösségi média kommunikációjukat érinti. Ezen stábtagok most már jobban alakíthatják az elhangzó tartalmat és közvetlenebbül és bekapcsolódhatnak a híresség előkészületeibe.

Mindezen változtatásaikat a csak számukra elérhető Facebook Mentions alkalmazáson keresztül tudják majd elérni.

Hogy nekünk egyelőre ebből mi hasznunk lehet?

A frissítés heteken belül érkezik. Ha tehetjük figyeljük meg mire és hogyan használják ezt az általunk követett véleményvezérek. Mi az amit mi is megvalósíthatnánk ezekből könnyű szerrel. Keressük mindenben a lehetőséget és nézzük meg az miképp fordítható a mi javunkra!

Forrás: techcrunch.com; marketingland.com/