2016 a jelentős frissítések éve volt a közösségi médiában. Rengeteg általunk ismert és szeretett alkalmazás kapott jelentősen új árnyalatokat a felhasználhatóságuk terén. A rengeteg új funkció, rengeteg új lehetőséget is jelent, melyet most 2017-ben már csatarendbe is állíthatsz.

Érdekelnek, hogy mik ezek? Íme néhány az újdonságokat kihasználó és az örökérvényű ‘szabályokat’ szem előtt tartó tanács 2017-re:

Instagram kommentek

Kommentelj startégiaszerűen. Válassz ki 3-5 olyan Instagram fiókkal rendelkező céget, amik hasonlók a Te üzletedhez és szólj hozzá valami eredetit a legnépszerűbb képeik alá, akár minden héten. Ezekkel a bejegyzésekkel meglesz a lehetőséged, hogy olyan embereket érj el, akik már nagy eséllyel érdeklődnek az általad kínált szolgáltatások iránt.

Figyelj rá, hogy ettől még ne keresetlen reklámmal támadj, mert az mindenkinek nagyon hamar le fog esni és az ellenkezőjét éred majd el vele. Pont ezért ilyen fantasztikus ez a trükk, mert csak a legkreatívabb megoldások működhetnek.

Instagram kommentek lájkolása

Hasonlóan a fenti tipphez, itt egy egyszerűbb: lájkold a konkurens posztjai alatt lévő kommenteket. Ez ugyanúgy vihet látogatót a Te fiókodra, oldaladra. Ne feledkezz meg közben a saját posztjaid alá érkező hozzászólások kedveléséről sem.

Használd ki az Instagram Stories és Live Stories igazi lehetőségeit

Mikor a felhasználók nem saját Instagram hírfolyamukat nézik, az alkalmazáson belüli Explore részt böngészik. A Stories segítségével létrehozott tartalmaid mind megjelennek itt, ami óriási lehetőség, ha csak a gyakoriságába és ingyenes mivoltába is gondolunk bele.

Bűn lenne kihagyni!

Facebook Live Video

Minden eddigi formátumnál több érdeklődőt ér el organikusan az élő videó. Felhasználása igen sokrétű lehet. Ha még nem próbáltad, 2017-ben mindenképp legyen ott, mint kötelező közösségi marketing eszköz a tarsolyodban.

Küldj ajánlást azoknak akik lájkolták bejegyzésed, de oldalad még nem

A recept egyszerű, ám annál zseniálisabb. Menj oldaladra és keresd elő a legutóbbi posztot. Ott nézd meg a bejegyzést kedvelők névsorát. Azoknál, akik nem kedvelői az oldaladnak, látni fogsz egy “Ajánlás” feliratot. Ezt megnyomva el is küldöd az illetőnek az oldalad linkjét, hogy Ő minél hamarabb lájkolhassa.

Gyors és ingyenes lájkok szerezhetők így.

Egyszer és nagyszerű

Ez a funkció a maximum 100 ezres követő táborral rendelkező oldalaknak elérhető. Használjuk hát ki!

Forrás: socialmediatoday.com