Nincs még két olyan cég, akik annyira versengenének jelen pillanatban, mint az Instagram és a Snapchat.

Az Instagramot birtokló Facebook korábban a Snapchat felvásárlására is igényt tartott, ám a Snap Inc. nem volt hajlandó beadni a derekát. Az ezt követő időszak a Facebook számára a Snapchat minden egyedi tulajdonságának honosítása, magyarán lemásolása volt.

Nincs ez másképp most sem, az igazán izgalmas az azonban, hogy milyen újításokkal igyekeznek rálicitálni mindig, a fiatalabb generáció kegyeiért folytatott harc során.

Az elmúlt hét mind a két cég számára újításokban és frissítésekben gazdag volt.

Lássuk milyen újdonságokkal lepte meg vagy tervezi meglepni felhasználóit a két alkalmazás.

 

Snap Map (Snap Térkép)

A Snapchat teljességgel vizuálissá tette a tartalommegosztást és a barátokkal való kapcsolattartást. Ez alatt azt értem, hogy ami eddig egy egyszerű listás megoldás volt, mától sokkal izgalmasabb és globálisabb formában, a térképen köszönhet vissza.

Konkrétan megadhatjuk választott ismerőseink számára, hogy hol tartózkodunk és megoszthatunk olyan tartalmakat is, amelyeket a térképet böngésző idegen felhasználók is megtekinthetnek.

A térképen való megjelenéshez a Snapchat a Bitmoji segítségével létrehozott karakterünket fogja használni, ismerőseink ez alapján fogják tudni, hogy hol tartózkodunk.

Ez volnék Én..

Nem, ez nem hőtérkép és nem is a telefonom kijelzője romlott el. A jelzett területekről töltötték fel a környékről a legtöbb képet, videót!

Láthatjuk, hogy honnan és hány órával ezelőtt töltötték fel a megtekintett tartalmat.

Képzeljük csak el milyen hirdetési lehetőségeket rejthet magában egy ilyen felület 😉

 

Instagram Favorites (Instagram Kedvencek)

Ha Instagramon megosztasz egy képet vagy videót, akkor azt teljes követőtáborod láthatja. Természetesen az algoritmus nem fogja eljuttatni mindegyik követődnek, ugyanakkor bárkinek lehetősége van az ismerőseid közül rákeresni adatlapodra és ott megtekinteni az esetlegesen elmulasztott tartalmat.

A fentieken most lehet egy apró változtatás, ugyanis létrehozhatunk majd olyan halmazokat, amikbe az  általunk fontosnak tartott ismerőseink kerülhetnek. A halmazokban tartózkodók számára külön oszthatunk meg tartalmakat, így a halmazokban nem szereplők előtt teljességgel titok marad mindaz, amit közzétettünk.

Nem kell aggódni akkor sem, ha valakit már nem tartasz a halmazod tagjának és eltávolítanád. Sem a halmazba való bekerülésről, sem az onnan való távozásról nem kap értesítést az illető.

Ez a funkció közel hasonlóképp a Snapchat-en is elérhető a kezdetek kezdetétől, Instagramon pedig csoportok létrehozásával oldhattuk meg idáig ezt a problémát. Az újítás még tesztelés alatt áll, ám ha minden jól megy, az elkövetkezendő hónapok során, már minden felhasználónál élesedhet az új funkció.

 

Forrás.: https://www.digitaltrends.com/