Minden évnek megvan a maga marketing eszköze, technológiai trendje. A 2014-es évben az okostelefonos alkalmazások hihetetlen népszerűségének lehettünk szemtanúi, míg a 2015-ös év a mobil éve volt, mely a telefonos felületre szabott tartalmak és reklámok elterjedését jelentette. A tavalyi, 2016-os év a videó éve is lehetne a marketing szakmában.

A videós tartalmak, reklámok népszerűsége elsöprő volt és amint azt sokan tapasztalják, ez az eszköz jelentkezik a legjobb megtérülési aránnyal a hirdetési formátumok közt.

Mi hát a gond?

Sok tartalomgyártó úgy érzi ez a hirdetési forma azonban mégsem neki való, mivel fél annak nem várt költségeitől és tart technikai, videószerkesztői tudásának hiányától.

Szerencsére két olyan eszköz is a segítségünkre lehet ilyen esetekben, amik nem igénylik sem a költséges beruházásokat sem pedig az időigényes utómunkálatokat.

Instagram Videók

Magán az Instagram alkalmazás felületén is van lehetőség maximum 60 másodperces videók rögzítésére. A felvétel elkészítését követően minimális beállítási lehetőségeink vannak csak. Konkrétan filtert adhatunk a nyers anyaghoz, illetve kiválaszthatjuk, hogy milyen bélyegképe legyen a videónak.

Ha idegen számodra még a videózás, indíts ilyen egyszerű, egy perces kis filmekkel. A felvételek lehetnek rövid, de hasznos tippek, termékbemutatók, helyzetjelentések, illetve bármi, amiről úgy érzed fontos lehet követőid számára.

Facebook Diavetítés

Nincs még meg az ihlet, hogy miről kellene szólnia egy-egy videódnak? Nem tudod miben nyújthatnál többet a mozgókép formátummal, mint az egyszerű képekkel, ugyanakkor mindenképp indítanál videós hirdetéseket?

Próbáld ki a Diavetítés funkciót!

Csak töltsük fel ide előre kiválasztott képeinket!

Egy-egy ilyen hirdetés létrehozása igen egyszerű. Csak fel kell tölteni a meghatározott számú (maximum 10 darab) képet és már kész is a videónk, ahol az általunk megadott időkeret szerint váltogatják egymást a feltöltött képek.

Bár a szerkeszthetőség terén itt sem kapunk zavarba ejtően sokat, pont eleget ahhoz, hogy egyedivé tehessük ezeket a diavetítéseket.

Akár saját hanganyagot is feltölthetünk!

Dönthetünk a képek váltásának időtartamáról, a képarányról és zenét is adhatunk a vetítéshez.

Ez egy remek eszköz lehet mindazok számára, akik még csak ismerkednének első körben a videós tartalom erejével és csak alkalmakkal később forgatnák le az Avatar 2-t.