Természetesen, csak ha szeretnénk.

Bizonyára nincs olyan felhasználó, akinek kivétel nélkül, minden képe tökéletesre sikeredett és az elvárt eredményeket is szállította.

Ez esetben mindannyiunknak megvan a lehetősége, hogy könnyedén töröljük a rosszul teljesítő képet, videót.

A törlés ellenben végleges és sok esetben máshol nincs meg az adott kép vagy még a későbbiek folyamán szeretnénk ismét posztolni.

Az ilyen alkalmakkor már archiválhatjuk is az Instagram felületén a fotóinkat, amik így eltűnnek saját képeink közül, ellenben bármikor visszaállíthatjuk őket.

 

Képekkel szemléltetve az alábbiként tehetjük ezt meg:

A kiválasztott kép jobb felső sarkában található menüre bökve az alábbi látvány fogad bennünket:

Itt választhatjuk a már említett ‘Törlés’ funkciót is, de most javaslom, éljünk az ‘Archiválás’ lehetőségével!

Visszalépve a profilunkba, jól látható, hogy az adott kép már nincs jelen. Az archivált képet a jobb felső sarokban lévő ikon mögött találjuk.

Itt megint a kép menüjére kattintva, ha szeretnénk, visszahelyezhetjük az eredeti helyére a képet.

Mi értelme?

Nos, az újítás idáig nem tűnhet akkora csavarnak, ami egy külön bejegyzést érdemelne, ám találtam egy olyan helyzetet, mikor valóban megoldást nyújthat az új funkció.

Alkalmazások segítségével bontani tudunk egy képet több olyan részre, amik csak akkor fognak ismét teljes képpé összeállni, mikor a teljes galériát szemléljük.

Gyors példa:

Ilyen alkalmazást itt találsz Androidra.

Ha a fenti példához hasonló képet készítesz, akkor jól látható, hogy csak addig marad így egységes formájában a szétszabdalt kép, amíg nem érkezik plusz egy vagy kettő új melléjük. Értelemszerűen, ha három új képet töltünk fel, akkor megmarad az elrendezés.

Sok olyan Instagram oldal esetében, ahol a profil kvázi egy online újságként működik, fontos lehet, hogy a folyamatos tartalomfeltöltés mellett ne csússzon szét az adott kompozíció. Ezt úgy tehetik meg mostantól a legegyszerűbben, ha bizonyos tartalmakat archiválnak.

Így biztosítják magukat arról, hogy a következő 9 feltöltendő kép egységes formában fog megjelenni. Ha a 9 részre szedett kép már nem releváns, nyugodtan visszapakolhatják a már eltüntetett képeiket is.