A közösségi média, szinte csak a rövid figyelmet igénylő, gyorsan fogyasztható tartalmakból áll. Akár egy kép legyen, egy kisebb szöveg vagy egy rövid videó, érdekes kérdés, hogy előbb születtek ezek, és alakult ki az igény rájuk, vagy alapvetően gyorsan fogyasztható tartalomra szomjazunk és ezért jött létre a sok ezt támogató alkalmazás?

Szerencsére azért sokan vannak még, akik igénylik az 5 másodpercnél hosszabb koncentrációt egy-egy tartalomra, például akik szeretnek könyveket olvasni. A Quotle nevű alkalmazás egyik felhasználói szegmense a fizikai értékeket még becsülőkből kerül ki.

Az alkalmazással be tudunk írni, de be is tudunk scannelni papír alapú szövegeket, különböző dizájnnal és betűtípussal ellátni őket, majd lementeni és megosztani másokkal.

Kiválaszthatjuk, hogy begépeljük, vagy bescanneljük a tartalmat:

0

 

Szerkesztjük a betűtípust és a hátteret (egyelőre elég szegényes a választék)

1

 

Majd publikálhatjuk alkotásunkat:

2

A “szövegek Instagramja” Magyarországon nem nagyon ismert alkalmazás még, és sajnos az ékezetes betűkkel gondba van a beolvasás funkciója. Reméljük idővel ez változni fog és aki nem csak drága autókat, női melleket és izmos férfiakat akar látni, annak egy kicsit szofisztikáltabb felületet szolgáltat tartalmas gondolatok megosztására.