Hasznos új funkciókkal lett gazdagabb az Instagram Stories. Nem beszélhetünk óriási frissítésről, ugyanakkor elvitathatatlan, hogy sokkal célszerűbb kiegészítéseket kapott így az app, amelyeknek minden aktív tartalomgyártó és brand örülni fog.

Néhány új filter bemutatása helyett most azon felhasználókra gondolt a Facebook, akik hatékonyabban szeretnének követőket szállítani oldalukra vagy eredményesebben szeretnének mint felhasználók megjelenni, egy-két Stories képen és videón.

Lássuk a fenti igényekre milyen megoldásokkal készültek az Instagramnál:

@egyjóbarátom

Megjelölheted barátaidat a feltöltött Stories képeken. Ezt igen egyszerűen kell elképzelni, az elkészült képre a ‘@’ után szövegesen vihetjük fel ismerősünk felhasználónevét, aki így taggelvel lesz. A fehasználónév ezután kattintható lesz és a névhez tartozó Instagram profil oldalára fogja vinni az ez iránt érdeklődőket.

screenshot_2016-11-15-14-50-36

Mikor érdemes élned ezzel a lehetőséggel?

Ha olyan Stories képeken és videókon szerepelsz, amik nem a te fiókodról lettek feltöltve, ettől függetlenül mégis számodra releváns közönség láthatja. Kérd meg a feltöltőt, hogy taggeljen be a tartalmán, hogy az irántad érdeklődők könnyebben megtaláljanak.

Linkeld meg oldalad

Az ellenőrzött fiókok esetében lehetőség van oldalak linkelésére is a Stories tartalmakon. Bár egyelőre ez csak kevesek számára elérhető, az Instagram azt ígérte, változtatások jöhetnek ezzel kapcsolatban.

Boomerang

Az Instagram Boomerang appja végre teljesen integrálva lett az alkalmazásba, sőt egy-két funkcióval gazdagabb verziót is kaptak az integrált alkalmazást használók, a különállót használókkal szemben.

Szerintem

A fenti újítások már igen bíztatóak, ugyanis valamivel végre túlmutatnak a Snapchat állandó koppintásán és véleményem szerint pár hasonló frissítéssel már joggal követelheti ki helyét az Instagram Stories az emberek fejében, mint önálló funkciókkal rendelkező alkalmazás és nem mint ‘Snapchat klón’.

Forrás: Mashable