Az Instagram egyre komolyabb játékos lesz a közösségi alkalmazások piacán.
Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a jóformán hetente érkező frissítések sorozata.

 

Bár az Instagram a vizuális kommunikáció fellegvára, most a kommentszekciót kellett kicsit átszabni.

Eddig minden cifra nélkül, egymás alá helyezte a kommenteket a rendszer és más felhasználók kommenten belüli megjelölésével lehetett csak megoldani, hogy értesüljön az adott profil a neki címzett kommentről.

Ez most megváltozott és a Facebookon lévő lehetőségekhez hasonlóan itt is megjelenik vizuálisan a hozzáfűzött komment, közvetlen az eredeti alatt.

Egy érdekes gondolat

Látszólag nem tűnik nagy újításnak az említett frissítés, ugyanakkor, ha egy kicsit mögé láthatunk, akkor az indokok mögött talán felismerjük, hogy miért kötelező jelen lennünk márkaként is Instagramon.

Jelenleg a legnagyobb kereső a Google, ezt nem is vitatja senki, a második viszont például a YouTube.

Miért? Mert videós tartalommal rendelkeznek mindarról, ami minket érdekelhet.

Az Instagram is hasonló, sőt ide sokkalta egyszerűbb és kényelmesebb tartalmat feltölteni. Nem kell annyira a minőségre sem ügyelni, egyszerű és gyors módja a tartalommegosztásnak. A felhasználók pedig itt is érdeklődnek, keresgélnek és kérdeznek. Amennyiben tehát nem szándékozol rendszeres tartalmat előállítani, abban az esetben is megérheti fenntartani egy Instagram fiókot, kizárólag azért, hogy a meghatározott hashtageket ellenőrizve, válaszolhass minden fogyasztói kérdésre.

 

Forrás.: mashable.com